شومینه چیست؟

چکیده شومینه چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله به بررسی انواع شومینه و تفاوت شومینه و آتشدان به طور کامل توضیح داده شده است.
access_time ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت
remove_red_eye 803بازدید
شومینه چیست؟

آتش از زمان‌های بسیار دور تا به امروزه نقش بسیار مهمی در زندگی انسان ایفا کرده است که به لطف وجود آن گرما و نور محیط زندگی بشر فراهم شده است. پخت غذا بر روی آتش از دیگر مزایای آن است. استفاده در آتشکده و دور کردن حیوانات وحشی از دیگر استفاده‌های آتش بوده است که انسان‌ها توانسته‌اند از این طریق امنیت خانواده خود را حفظ کرده و نسلشان تداوم یابد. بسیاری از ما در کنار آتش به دنبال کشف دنیای پیرامون و دنیای درون خودمان ساعت‌ها به شعله‌های آتش خیره مانده‌ایم. از این‌ رو با توجه به نقش آتش در زندگی و کاربردهای زیاد آن و همچنین با یکجانشینی و استقرار در شهر و روستا، انسان تصمیم به انتقال آتش به داخل خانه خود گرفت. برای این‌کار به یک جا و وسیله مناسب نیاز داشت. منقل، آتشدان و شومینه انتخاب و اختراع مناسب انسان بوده است.

 

شومینه چیست

شومینه یا فرناک یک سیستم برای انتقال گرمای تولید شده از سوزش سوخت به فضای باز است. شومینه ها اغلب از لوله های فلزی ساخته شده اند که از محل سوزش سوخت شروع شده و به بالا صعود می کنند تا گرما و گازهای خروجی به بالا رفته و در هوا ترکیب شوند. این سیستم برای حفظ کیفیت هوا و کاهش آلودگی محیط زیست بسیار مهم است و در بسیاری از کشورها تحت قوانین سختی قرار دارد.

شومینه که به‌نام هیمه‌سوز نیز شناخته می‌شود در واقع نوعی ساختار درون دیوار منزل است که با آجرهای تزئینی یا سیمان پوشش داده می‌شود. چوب و ذغال مهمترین منبع سوختی شومینه بوده و هستند. اما امروزه انواع گازی آن نیز وجود دارد. در گذشته با سوختن چوب و ذغال درون شومینه دود و خاکستر زیادی تولید می‌شد که تمامی محیط خانه پس از چند مدت به خاکستر ناشی از سوختن چوب و ذغال اغشته می‌شد. اما با تعبیه یک دودکش مناسب و شیشه یا محافظ تا حدود زیادی از این مشکل کاسته شد. طراحان و متخصصان فعال در این حوزه امروزه شومینه‌هایی را با ظاهر و ساختار شومینه‌های چوبی و با منبع گرمایی گاز را طراحی کرده‌اند که هم زیبایی خاص خود را دارد و هم گرمای بیشتری بدون ایجاد دود و خاکستر ایجاد می‌کند. شومینه را معمولا در گوشه‌ای دنج از خانه، خانه باغ یا ویلا می‌سازند. که علاوه بر ایجاد گرما و نور در دکوراسیون منزل نیز بسیار تاثیرگزار است.

 

برای خرید آتشدان وارد سایت آذر افروز شوید و اطلاعات جداگانه آتشدان را مطالعه نمایید. کافی است از محصولات ما دیدن فرمایید و آتشدان مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

 

تفاوت شومینه و آتشدان

  • شومینه معمولا در یکجا ثابت است و نمی‌توان آن را انتقال داد. اما آتشدان به راحتی قابل حمل است.
  • آتشدان وزن سبکی دارد.
  • شما می‌توانید آتشدان را در هنگام پیک نیک به همراه داشته باشید تا از خطر آتش‌سوزی و آسیب به محیط طبیعی جلوگیری شود.
  • هردوی شومینه و آتشدان را باید با توجه به متراژ محیطی که در دسترس شما است تهیه کرده و بسازید و تناسب آن‌ها با محیط را فراموش نکنید.
  • طراحی شومینه و آتشدان طبق سلیقه و خواست شما امکان‌پذیر است.
  • در هنگام استفاده از این وسایل بهتر است وسایل کمک جانبی مانند توری، دستگیره، اهرم و... را به همراه داشته باشید.

 

معرفی انواع شومینه

انواع شومینه ها به تفکیک مواد ساختاری‌شان به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

 

 شومینه حلقوی:

در این نوع شومینه، از موادی پرسیده شده مانند بلوک، بتن، شمشیر‌زنی و... برای ساخت یک نوع شومینه در شکل حلقوی وارد استفاده شده است. این شومینه‌ها عموماً ارتفاع کمتری نسبت به شومینه های مربعی دارند. حرارت و فشار گازهای خروجی در این نوع شومینه آهسته کاهش می‌یابد، به همین دلیل این نوع شومینه‌ها را در طبقات بالایی ساختمان‌های خانگی که ظرفیت محدودی برای جذب حرارت داشته باشند، نصب می‌کنند.

 

شومینه مربعی:

این نوع شومینه به‌طور معمول از آجر ساخته شده و معمولاً برای ساختمان های بزرگ و صنعتی به کار می‌رود. در این نوع شومینه‌ها به اکثریت از خصوصیات جریان شکل آبی یا مستطیل و ... پیروی می‌شود. بدون شکم دار و ارتفاع بالاتری نسبت به شومینه حلقوی دارند.

 

 

 مشاوره و خرید شومینه و آتشدان

در این مقاله به سوال شومینه چیست پرداختیم و امیدواریم تا این مطالب برای شما مفید واقع شود . مجموعه باربیکیو و شومینه آذر افروز با سابقه ای بیش از دو دهه معتقد است انسان همواره با دیدن عناصر طبیعی و بودن در کنار آنها به آرامش می‌رسد. جهت مشاوره و کسب اطلاع از قیمت ها می توانید با کار شناسان ما در آذر افروز تماس بگیرید.

 

برای اطلاعات بیشتر لینک زیر کلیک کنید:

میز آتشدان چیست

آتشدان چیست

استفاده بهینه و نگهداری از آتشدان

 

 

زهرا خداکرم زاده

کارشناس ارشد تولید محتوا